ΗΠΑ: «Κατακόρυφη» η αύξηση κρουσμάτων Covid-19, σύμφωνα με τον ’Αντονι Φάουτσι

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ ακολουθεί μια «σχεδόν κατακόρυφη» καμπύλη, δήλωσε σήμερα ο ’Αντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου.

«Βρισκόμαστε στη μέση ενός πολύ σφοδρού κύματος», διαβεβαίωσε ο Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επισημαίνοντας πως η αύξηση των κρουσμάτων, «που είναι σχεδόν κατακόρυφη», είναι «πρωτόγνωρη», με έναν μέσο όρο σχεδόν 400.000 νέων μολύνσεων την ημέρα.

Οι νοσηλείες καταγράφουν επίσης ανοδική πορεία, όχι όμως με τον ίδιο ρυθμό, σημείωσε.

Αν και δεν πρέπει να «καταλήγουμε σε συμπεράσματα πολύ βιαστικά», καθώς οι νοσηλείες είναι δείκτες που εξελίσσονται συχνά αργότερα, υπάρχουν «ολοένα και περισσότερες αποδείξεις» ότι η άκρως μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον οδηγεί σε λιγότερο σοβαρές μορφές της νόσου, εξήγησε, επικαλούμενος δεδομένα από τη Νότια Αφρική και την Αγγλία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με τόσες μολύνσεις, η παραλλαγή θα μπορούσε, εντούτοις, να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους στα νοσοκομεία, ασκώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο «μια πίεση στο νοσοκομειακό σύστημα».

Ο ’Αντονι Φάουτσι δήλωσε πως ελπίζει ότι το τωρινό κύμα θα φθάσει στην κορύφωσή του «έπειτα από κάποιες εβδομάδες», προτού αντιστραφεί, όπως συνέβη στη Νότια Αφρική.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...