ΗΠΑ Κολοράντο: Στο έλεος των πυρκαγιών ο αμερικανικός λαός

Η πόλη Λούισβιλ στην πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ στο έλεος των πυρκαγιών - 30/12/2021
Η πόλη Λούισβιλ στην πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ στο έλεος των πυρκαγιών – 30/12/2021 Πηγή: TWITTER

Για άλλη μια φορά, στο έλεος των φυσικών καταστροφών ο αμερικανικός λαός, ελέω του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που αφήνει αθωράκιστο τον κόσμο χωρίς μέτρα προστασίας προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων. Χιλιάδες Αμερικανοί έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους χθες Πέμπτη στην πολιτεία Κολοράντο,  εξαιτίας πυρκαγιών που τροφοδοτούνται από σφοδρούς ανέμους ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν γίνει στάχτη. 

Η εντολή εκκένωσης αφορά κυρίως τη Λούισβιλ, πόλη όπου ζουν 20.000 κάτοικοι.

«Ισχυροί άνεμοι εξαπλώνουν τις φλόγες γρήγορα και όλα τα αεροσκάφη είναι καθηλωμένα στο έδαφος», ανέφερε μέσω Twitter ο Τζάρεντ Πόλις, ο κυβερνήτης της ορεινής πολιτείας της αμερικανικής Δύσης όπου τα Βραχώδη Όρη συναντούν τις Μεγάλες Πεδιάδες. «Εγκαταλείψτε τη Λούιβιλ διότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύσει η ζωή σας», επέμεινε η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία, κάνοντας λόγο για ανέμους με ριπές ταχύτητας ως και 170 χιλιομέτρων την ώρα.

Ακόμη μια πόλη που αφορά η εντολή, η Σουπίριορ (13.000 κάτοικοι), είχε καλυφθεί χθες Πέμπτη από νέφη μαύρου καπνού, όπως δείχνουν φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Μπόλντερ, τον Τζο Πέλι, οι φλόγες πιθανόν καταστρέψαν πάνω από 500 σπίτια και έχουν κατακάψει 6.480 στρέμματα γης. Στη Σουπίριορ, τόνισε ο σερίφης, 370 κτίσματα καταστράφηκαν, τα 210 στη περιοχή της παλιάς πόλης.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν ήταν ασθενείς του νοσοκομείου Avista Adventist που κρίθηκαν ιδιαίτερα ευάλωτοι σε περίπτωση εισπνοής καπνού, ειδικά ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και νεογέννητα.

Έξι εγκαυματίες δέχθηκαν περιποιήσεις στο νοσοκομείο UCHealth στη γειτονική πόλη Μπρούμφιλντ, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Κέλι Κρίστενσεν, που δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή τους

Η πόλη Λούισβιλ στην πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ στο έλεος των πυρκαγιών - 30/12/2021
Η πόλη Λούισβιλ στην πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ στο έλεος των πυρκαγιών – 30/12/2021 Πηγή: TWITTER

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...