ΗΠΑ: Κρούσματα στους εφέδρους της Εθνοφρουράς που κλήθηκαν στις διαδηλώσεις

ΗΠΑ καταστολή Εθνοφρουρά
Φώτο Αρχείου / Από την χρήση της Εθνοφρουράς στις ΗΠΑ κατά των διαδηλωτών – Μάιος 2020 / Πηγή: TWITTER

819 θάνατοι, ακόμη, σημειώθηκαν στις ΗΠΑ που προκλήθηκαν από τον κορονοϊό. Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της Εθνοφρουράς μετά την διάγνωση κρουσμάτων ανάμεσα σε εφέδρους.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας έφθασε τους 111.750 νεκρούς, ενώ στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί σχεδόν δύο εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Σε απόλυτους αριθμούς, η χώρα συνεχίζει να είναι αυτή που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και ως προς αυτόν των μολύνσεων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ημερήσιοι απολογισμοί τις περισσότερες φορές δεν ξεπερνούν τους 1.000 νεκρούς. Ωστόσο, η χώρα συνεχίζει να καταγράφει περί τα 20.000 κρούσματα μόλυνσης την ημέρα και δυσκολεύεται να κατέβει από αυτό το επίπεδο.

Λιγότερο αστικοποιημένες περιοχές, μεσοδυτικές, νότιες και δυτικές πολιτείες, έχουν εν μέρει πάρει πλέον τη σκυτάλη σε όρους νέων μολύνσεων από τις πέντε πολιτείες των βορειοανατολικών ΗΠΑ που αποτέλεσαν αρχικά το επίκεντρο της πανδημίας και θρηνούν περίπου τους μισούς θανάτους — από το Νιού Τζέρσι ως τη Μασαχουσέτη, με τη Νέα Υόρκη στη μέση.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...