ΗΠΑ: Κυρώσεις σε άτομα και εταιρίες από Ιράν και Τουρκία

Κυρώσεις σε Ιρανούς και Τούρκους πολίτες και εταιρίες με την κατηγορία της δολοπλοκίας με στόχο την δολοφονία πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ επέβαλε την Πέμπτη η Ουάσιγκτον.

Σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται πως οι κυρώσεις επιβλήθηκαν σε τρεις Ιρανούς και Τούρκους, σε μία εταιρία που σχετίζεται με τη δύναμη Κουντς των Ιρανών «Φρουρών της Επανάστασης» και δύο ανώτερους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών του Ιράν.

Οι κυρώσεις (ειδικά αυτές σε βάρος των Ιρανών) αφορούν το μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών και λοιπόν περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ. Επιπλέον απαγορεύεται σε μεμονωμένους Αμερικανούς και σε αμερικανικές εταιρίες να έχουν επιχειρηματικές δραστηριότητες με τα άτομα και τις εταιρίες έναντι των οποίων ασκήθηκαν οι κυρώσεις.

Δεν έγινε άμεσα γνωστή η λίστα με τα ονόματα ατόμων και εταιριών στις οποίες επιβάλλονται οι νέες αμερικανικές κυρώσεις. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, μεταξύ τους είναι ο Ιρανός Σαχράμ Πουρσαφί που κατηγορείται για σχέδιο δολοφονίας του πρώην συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλντον, επειδή είναι συνυπεύθυνος για τη δολοφονία του Ιρανού επιφανούς στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...