ΗΠΑ: Ματαιώθηκε δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου

Ματαιώθηκε δίχως εξήγηση η δοκιμή του πρώτου αμερικανικού υπερηχητικού πυραύλου που είχε προγραμματιστεί για τις 6 Σεπτέμβρη στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Η εξέλιξη φανερώνει μέρος των προβλημάτων και των καθυστερήσεων που συναντούν, αυτή την περίοδο, οι ς προσπάθειες του αμερικανικού πολεμικού βιομηχανικού συμπλέγματος να ανταγωνιστεί εκείνα σε Ρωσία και Κίνα.

Σε σχετική ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg τονίζεται πως η προγραμματισμένη δοκιμή πυραύλου που επιχειρεί να κατασκευάσει η πολεμική βιομηχανία Lockheed Martin δεν έγινε γιατί δεν το επέτρεψαν τα αποτελέσματα ελέγχων ασφαλείας που προηγήθηκαν την εκτόξευση του πυραύλου.

Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό πως δεν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 30ηςΣεπτέμβρη κατά το οποίο ο αμερικανικός στρατός σκόπευε να παρουσιάσει τον πρώτο υπερηχητικό του πύραυλο για να δείξει πως είναι «επιχειρησιακά έτοιμο».

Τον Μάρτιο οι μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού είχαν ανακοινώσει πως σε σχέση με τις ΗΠΑ η Κίνα προηγείται στον τομέα ανάπτυξης υπερηχητικών όπλων που μπορούν να μεταφέρουν και πυρηνικές κεφαλές «πετώντας γρήγορα και χαμηλά».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...