ΗΠΑ: Με 3 δισ. δολάρια εξοπλίζει την Ουκρανία και κράτη της Ανατολικής Ευρώπης!

army-tank
Τεθωρακισμένα οχήματα Bradley

Ένα ακόμα επεισόδιο στρατιωτικής κλιμάκωσης στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστά η απόφαση για νέα στρατιωτική ενίσχυση ύψους 3 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, απ’ το ποσό αυτό τα 682 εκ. δολάρια προορίζονται για αγορές όπλων από κράτη συμμάχους των ΗΠΑ στην Ανατολική Ευρώπη!

Πρόκειται για εξέλιξη που ρίχνει μπαρούτι εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ και πρόσθεσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιδείξουν μια ακλόνητη δέσμευση για τη διασφάλιση της ικανότητας της Ουκρανίας να αμυνθεί».

Η Καρίν Ζαν-Πιέρ χαρακτήρισε το νέο στρατιωτικό πακέτο βοήθειας το μεγαλύτερο και είπε ότι θα περιλαμβάνει οχήματα μάχης πεζικού, οβίδες, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και πυραύλους εδάφους-αέρος

Από τα 3 δισ. δολάρια, τα 225 εκ. δολάρια σχεδιάζονται να δαπανηθούν για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη ικανοτήτων και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραύλους Sea Sparrow και τεθωρακισμένα οχήματα Bradley ενώ με κοινή ανακοίνωσή τους ΗΠΑ και Γερμανία ανήγγειλαν την Πέμπτη την αποστολή στο Κίεβο ΝΑΤΟικών τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, καθώς και μιας ακόμα συστοιχίας του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας «Patriot». Η αμερικανική διοίκηση ανέφερε ότι θα χρειαστεί χρόνος για τη μεταφορά των 50 Bradley. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη αρχίσει η εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού στο σύστημα αεράμυνας Patriot, αλλά πρόσθεσε ότι η εκπαίδευση θα γίνει σε τρίτη χώρα. 

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...