ΗΠΑ: Μειώσεις στην τροφοδοσία νερού σε αρκετές δυτικές πολιτείες λόγω ξηρασίας

Η πόλη Ορόρα (AURORA) στην πολιτεια του Κολοράντο των ΗΠΑ
Φώτο Αρχείου / Η πόλη Ορόρα (AURORA) στην πολιτεία του Κολοράντο των ΗΠΑ / Πηγή: Mountain Mike Johansen

Ορισμένες αμερικανικές πολιτείες και το Μεξικό θα αναγκαστούν να μειώσουν την κατανάλωση νερού έτσι ώστε να αποφευχθούν «καταστροφικές» επιπτώσεις στον ποταμό Κολοράντο. Η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρη ξηρασία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη (16/8) η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Έπειτα από περισσότερες από δύο δεκαετίες μειωμένων βροχοπτώσεων, το επίπεδο των νερών του ποταμού Κολοράντο – ζωτικής σημασίας για τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ—έχει μειωθεί σε ανησυχητικό βαθμό.

Παρά τις προειδοποιήσεις που γίνονται εδώ και χρόνια, οι πολιτείες που εξαρτώνται από τον ποταμό αυτό δεν μείωσαν επαρκώς την κατανάλωση νερού, γεγονός που ώθησε χθες τις ομοσπονδιακές αρχές να επιβάλουν περιορισμούς.

Η Αριζόνα θα λάβει το 2023 μειωμένες ποσότητες νερού κατά 21%, η Νεβάδα κατά 8% και το Μεξικό 7%. Η Καλιφόρνια, η οποία εξαρτάται περισσότερο από το νερό του ποταμού Κολοράντο και είναι η πιο πολυπληθής αμερικανική πολιτεία δεν θα επηρεαστεί του χρόνου από τις μειώσεις αυτές.

Παράλληλα έχουν ληφθεί και μέτρα σε τοπικό επίπεδο στις πόλεις που παίρνουν το νερό τους από τον ποταμό, όπως για παράδειγμα στο Λος Άντζελες όπου επιβλήθηκαν περιορισμοί στο πότισμα των κήπων.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...