ΗΠΑ: Να σε κάψω Γιάννη να σ΄ αλείψω μέλι

Αφγανοί μετανάστες σε παραλία της Λέσβου Μάρτης 2020
Αφγανοί μετανάστες σε παραλία της Λέσβου / Μάρτης 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Εδώ ταιριάζει γάντι η παροιμία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων οι ΗΠΑ, θα δώσουν οικονομική βοήθεια 500.000 δολάρια, προκειμένου να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών από τον κορονοϊό. 

Μάλιστα με ανάρτηση στο Twitter ο Πάιατ κάνει γνωστό, ότι το είχε συζητήσει πρόσφατα με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης, ο οποίος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες του για την «ανθρωπιστική» βοήθεια που προσφέρουν οι ΗΠΑ.

Το γεγονός είναι προκλητικό και εξοργιστικό.  Προκαλεί αγανάκτηση και γεμίζει με οργή το λαό μας, το περίσσιο θράσος των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε.

Οι κατ΄ εξακολούθηση δολοφόνοι των λαών δεν έχουν το δικαίωμα να δείχνουν, δήθεν ενδιαφέρον για τα βάσανα των προσφύγων και των μεταναστών, που αυτοί με την πολιτική τους έχουν προκαλέσει.

Οι ιμπεριαλιστές ευθύνονται για τις δολοφονίες και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τα σπίτια τους, την πατρίδα τους. Είναι αυτοί που έχουν διαλύσει χώρες και ευθύνονται για τους πολέμους και τους βομβαρδισμούς, στη Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Μάλι και αλλού.

Η υποκρισία τους περισσεύει. Στις ΗΠΑ, που σπαταλά δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα, με 30 εκατ. ανασφάλιστους και με τρομακτικές ελλείψεις στο σύστημα της υγειονομικής περίθαλψης, μετρούν αρκετές χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή δείχνουν δήθεν ενδιαφέρον, δίνουν ένα ξεροκόμματο, για να προστατεύσουν τάχα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τον κορονοϊό.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ καταλαβαίνουν το μίσος που τρέφουν οι λαοί εναντίον τους. Προσπαθούν με αυτές τις κινήσεις να αμβλύνουν ή και να αλλοιώσουν τα ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά της πολιτικής τους.

Ό,τι προβιά και να φορέσουν οι ιμπεριαλιστές δεν πρόκειται να ξεγελάσουν κανένα.

Πρέπει να δυναμώσει η πάλη του λαού μας ενάντια στους αμερικανονατοϊκούς. Όσο οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις στη χώρα μας βαθαίνουν την εμπλοκή της, τους εκχωρούν νέες βάσεις, νέα προνόμια, τόσο πιο πολύ αυξάνεται η επιθετικότητά τους στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και στο Αιγαίο.

Τώρα να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στην χώρα μας και να αποδεσμευτεί από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Είναι αναγκαίο και επιτακτικό, ο λαός να πάρει την υπόθεση στα χέρια του για λαϊκή εξουσία και σοσιαλισμό.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...