ΗΠΑ: Να ξαναρχίσει η ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ζητούν οι Ρεπουμπλικάνοι

Ο Φράκτης στα σύνορα ΗΠΑ Μεξικό. Στα δεξιά η πόλη Τιχουάνα του Μεξικό. Στα αριστερά η περιοχή ευθύνης της φρουράς του Σαν Ντιέγκο
Φώτο Αρχείου / Ο Φράκτης στα σύνορα ΗΠΑ Μεξικό. Στα δεξιά η πόλη Τιχουάνα του Μεξικό. Στα αριστερά η περιοχή ευθύνης της φρουράς του Σαν Ντιέγκο / Πηγή: ngb.army.mil

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο ενέκριναν χθες Πέμπτη σχέδιο νόμου για να περιοριστεί η μετανάστευση στις ΗΠΑ, που προβλέπει μεταξύ άλλων τη συνέχιση της ανέγερσης του τείχους του Ντόναλντ Τραμπ και τον περιορισμό στο δικαίωμα ασύλου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι ανεβάζουν ψηλά τους τόνους το τελευταίο διάστημα σχετικά με το Μεταναστευτικό, ισχυριζόμενοι ότι επίκειται μαζική έλευση αλλοδαπών στην περιοχή των συνόρων με το Μεξικό, μετά τη λήξη του μέτρου που περιόριζε δραστικά την πρόσβαση στην αμερικανική επικράτεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Η ισχύς του μέτρου εξέπνευσε σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας.

Το νομοσχέδιο πάντως δεν προβλέπεται να υιοθετηθεί από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς. Στην πράξη όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος δημιούργησε ήδη ένα τείχος, έχοντας κινητοποιήσει «πάνω από 24.000» συνοριοφύλακες και αστυνομικούς και πάνω από 4.000 στρατιωτικούς προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...