ΗΠΑ: Νέες μεγάλες πυρκαγιές στη νότια Καλιφόρνια

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται από αργά το βράδυ της Τετάρτης χιλιάδες κάτοικοι της νότιας Καλιφόρνιας καθώς εκδηλώθηκαν νέα πύρινα μέτωπα σε μία περιοχή που υπέφερε στις αρχές του μήνα από πολύνεκρες καταστροφικές φωτιές με αποτέλεσματο θάνατο τουλάχιστον 28 ανθρώπων, χιλιάδες καμένες κατοικίες περιοχής και ζημιές εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συναγερμός σήμανε σήμερα στην περιοχή Σεπουλβέδα στη νότια Καλιφόρνια όπου εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία μεγάλη φωτιά με αποτέλεσμα οι αρχές να ζητήσουν την εκκένωση χιλιάδων κατοικιών. Σύμφωνα με την Πυρσβεστική η επέκτασή της σταμάτησε, καθώς συνέβαλαν σε αυτό και οι αντίθετοι άνεμοι.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασε άλλη εστία φωτιά στο Χαγκς (Hugues) αποτεφρώνοντας που έχει κάψει ήδη περισσότερα από 10.000 στρέμματα στις κομητείες του Λος Άντζελες και της Βεντούρα.

Περίπου 31.000 κάτοικοι της περιοχής έλαβαν εντολές εκκένωσης και 23.000 υπό προειδοποιήσεις εκκένωσης το απόγευμα της Τετάρτης λόγω της πυρκαγιάς στο Χιουζ, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ παρέτεινε μια προειδοποίηση με «κόκκινη σημαία» μέχρι το πρωί της Παρασκευής για τις περισσότερες κομητείες του Λος Άντζελες και της Βεντούρα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...