ΗΠΑ: Νέο πρόβλημα σε «Boeing 787 Dreamliner» διαπίστωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Νέο πρόβλημα σε αεροσκάφη «Boeing 787 Dreamliner» διαπίστωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA). Αργά το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουλίου ανακοίνωσε ότι μερικά από τα αεροσκάφη αυτά «έχουν ένα νέο ζήτημα ποιότητας στην κατασκευή τους», το οποίο η «Boeing» θα πρέπει να διορθώσει πριν από την παράδοση των αεροσκαφών.

Η FAA ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται «κοντά στο ρύγχος συγκεκριμένων αεροσκαφών του τύπου, που βρίσκονται στο απόθεμα αεροσκαφών της Boeing και τα οποία δεν έχουν παραδοθεί στους πελάτες της. Το ζήτημα που υπάρχει, εντοπίστηκε στο πλαίσιο της εκτεταμένης επιθεώρησης συστημάτων στις διαδικασίες παραγωγής της “Boeing” για το “787”, που έχει απαιτήσει η FAA».

Η FAA πρόσθεσε πως «παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των πτήσεων, η “Boeing” έχει δεσμευτεί για τεχνικές παρεμβάσεις σε αυτά τα αεροσκάφη, πριν από την έναρξη των παραδόσεών τους».

Σύμφωνα με την ίδια υπηρεσία, μία επανεξέταση δεδομένων «θα καθορίσει αν παρόμοιες τεχνικές παρεμβάσεις θα πρέπει να γίνουν και στα “787” που βρίσκονται ήδη σε εμπορική χρήση».

Η εταιρεία έχει περίπου 100 αεροσκάφη του ίδιου τύπου που δεν έχουν παραδοθεί στους πελάτες της. Η «Boeing» ανέστειλε τις παραδόσεις του 787 στα τέλη Μάη, μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η FAA σχετικά με την προτεινόμενη μέθοδο επιθεώρησης, ανακοινώνοντας ότι «αναμένει περισσότερα δεδομένα από την “Boeing” πριν αποφασίσει, αν η λύση, που προτείνει η εταιρεία, καλύπτει τους κανονισμούς ασφάλειας». Η FAA τον Μάη είχε εκδώσει δύο οδηγίες σχετικά με την καταλληλότητα πτήσης, προκειμένου να ρυθμιστούν θέματα που σχετίζονται με τα αεροσκάφη που βρίσκονται σε υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...