ΗΠΑ: Νομοσχέδιο κατά της κινεζικής τεχνολογικής απειλής αναμένεται να ψηφίσει η Γερουσία

Νέοι ανταγωνισμοί αναπτύσσονται γύρω από τον κλάδο της τεχνολογίας καθώς η αμερικανική Γερουσία ετοιμάζεται να εγκρίνει νομοσχέδιο για ανταγωνισμούς με την Κίνα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει περίπου 190 δισεκ. δολάρια ως προβλέψεις για την ενίσχυση της αμερικανικής τεχνολογίας και έρευνας – και ξεχωριστά τη δαπάνη 54 δισεκ. δολαρίων για την αύξηση της αμερικανικής παραγωγής και έρευνας ημιαγωγών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Η υπουργός Εμπορίου Τζίνα Ραϊμόντο έχει πει ότι η χρηματοδότηση θα οδηγήσει σε 7 έως 10 νέα αμερικανικά εργοστάσια ημιαγωγών.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ είπε ότι οι ΗΠΑ δαπανούν λιγότερο από το 1% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος σε βασική επιστημονική έρευνα, λιγότερο από το μισό που δαπανά η Κίνα.

«Η διακομματική νομοθεσία θα είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε επιστημονική έρευνα και τεχνολογική καινοτομία εδώ και γενιές, θέτοντας τις ΗΠΑ σε μια πορεία για να οδηγήσουν τον κόσμο στις βιομηχανίες του μέλλοντος», δήλωσε χθες ο Σούμερ.

Με πληροφορίες από: CNN

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...