ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος

Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω σφοδρών αντιθέσεων στο εσωτερικό του κόμματος των Ρεπουμπλικανών.

«Για να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο και τη δόξα της, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές», είπε ο πρώην πρόεδρος. «Αυτή δεν θα είναι δική μου εκστρατεία, θα είναι η δική μας εκστρατεία», είπε.

Περιέγραψε με ειδυλλιακούς όρους τη θητεία του, μιλώντας για μια χώρα που απολάμβανε ειρήνη, ευημερία κι έχαιρε σεβασμού στη διεθνή σκηνή, αντιπαραβάλλοντάς τη με τα δεινά που έφερε, κατ’ αυτόν, η προεδρία του Τζο Μπάιντεν, που «μας έχει φέρει στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου».

Αν και επέκρινε τις εκλογικές διαδικασίες στις ΗΠΑ, μια εβδομάδα αφού διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των Ρεπουμπλικάνων πως θα εκδηλωνόταν «γιγαντιαίο κύμα» στις ενδιάμεσες εκλογές, απέφυγε να επαναλάβει τους αστήρικτους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας το 2020 που του στέρησε τη νίκη ή να αναφερθεί στην αιματηρή έφοδο οπαδών του στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο στις 6 Γενάρη 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...