ΗΠΑ: Ο Τραμπ διέκοψε τη συνεργασία του με δικηγόρους που εργάζονταν για την υπεράσπιση στη δίκη του στη Γερουσία

Δύο δικηγόροι που εργάζονταν για την υπεράσπιση του Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη του στη Γερουσία αποχώρησαν από τη νομική ομάδα του τέως προέδρου των ΗΠΑ, ανέφερε πηγή με γνώση του θέματος. Ο Μπουτς Μπάουερς και η Ντέμπορα Μπάρμπερι, δύο δικηγόροι από την Νότια Καρολίνα, δεν ανήκουν πλέον στην ομάδα του Τραμπ, ανέφερε η πηγή, λέγοντας πως η απόφαση πάρθηκε «κοινή συναινέσει».

Τρεις ακόμα δικηγόροι που συνδέονται με την ομάδα, επίσης διέκοψαν τη συνεργασία τους με τον Τραμπ, δήλωσε άλλη πηγή.

Η δίκη στη Γερουσία ξεκινά στις 9 Φεβρουαρίου στην Γερουσία με την κατηγορία κατά του Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, αλλά 45 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν αντιταχθεί στη παραπομπή.

Χορηγό είχε η συγκέντρωση πριν τα επεισόδια

Μια κληρονόμος της αλυσίδας Publix Super Markets προσέφερε το πόσο των περίπου 300.000 δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη διαδήλωση που προηγήθηκε της φονικής εφόδου στο αμερικανικό Καπιτώλιο αυτόν τον μήνα από υποστηρικτές του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal.

Αναφέρει πως η Τζούλι Τζένκινς Φαντσέλι, επιφανής χορηγός της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2020, κατέβαλε 300.000 δολάρια από το συνολικό ποσό των 500.000 με το οποίο χρηματοδοτήθηκε η συγκέντρωση όπου μίλησε πορεία ο Τραμπ πρίν τα επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...