ΗΠΑ: Οι αρχές της Λουιζιάνα ήραν το συναγερμό

Συναγερμός για διαρροή χλωρίου από χημικό εργοστάσιο της Dow Chemical στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ - 19/04/2022
Συναγερμός για διαρροή χλωρίου από χημικό εργοστάσιο της Dow Chemical στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ – 19/04/2022

Οι αρχές της Λουιζιάνα ήραν το συναγερμό, περίπου πέντε ώρες αφού έδωσαν την εντολή προς τους κατοίκους τομέα της πολιτείας να «βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονταν», εξαιτίας διαρροής χλωρίου από χημικό εργοστάσιο.

Η εντολή αυτή, που δίνεται από τις αρχές σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, σημαίνει πως οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους, να μην βγαίνουν έξω παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Πυρκαγιά και διαρροή χλωρίου σε εγκατάσταση της Olin Corp, η οποία υπενοικιάζει τμήμα εργοστασίου της Dow Chemical στην Πλάκεμιν, αναφέρθηκαν στο γραφείο του σερίφη της Άιμπερβιλ περί τις 20:40, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Κλιντ Μουρ. «Αφού παρακολουθήσαμε συστηματικά τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα, θεωρούμε πως είναι ασφαλές να επιστρέψουμε στις φυσιολογικές μας δραστηριότητες. Ωστόσο, ερευνούμε ακόμη την αιτία της πυρκαγιάς και της διαρροής» του χλωρίου, είπε ο ίδιος.

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί εξαιτίας του συμβάντος και δεν έχει αναφερθεί καμία πιθανή έκθεση (σ.σ. κατοίκων στο χλώριο) εκτός εγκατάστασης», είπε από την πλευρά του εκπρόσωπος της Olin Corp. «Στο μεταξύ, οι προσπάθειες αντιμετώπισης της διαρροής του χλωρίου συνεχίζονται, παράλληλα με την ανάλυση για να εξακριβωθεί η αιτία του συμβάντος», πρόσθεσε.

Η πολιτειακή αστυνομία της Λουιζιάνας παρέδωσε ξανά στην κυκλοφορία αυτοκινητόδρομο κοντά στο εργοστάσιο τον οποίο είχε κλείσει νωρίτερα και στις δύο κατευθύνσεις.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...