ΗΠΑ: Οι δραματικές αυξήσεις των θυμάτων και οι εξωφρενικές δηλώσεις του Τραμπ

Τραμπ-ΗΠΑ

Η κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ φαίνεται να χειροτερεύει, αφού μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν 3.332 θάνατοι. Ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα.

Οι ΗΠΑ “σπάνε ρεκόρ”, πλέον, έχοντας καταγράψει πάνω από 50.000 θανάτους ανάμεσα σε 870.000 κρούσματα, βάζοντας τη χώρα στην πρώτη θέση της κατάταξης παγκοσμίως.

Την ίδια ώρα που δημοσιοποιούνται τέτοια συγκλονιστικά νούμερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποφασίζει να ανακοινώσει, στην ημερήσια ενημέρωση, πως η λύση βρίσκεται στις ενέσεις απολυμαντικού. Εννοείται πως ύστερα ο ίδιος ισχυρίστηκε πως οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήταν σαρκαστικές και πως ήθελε να δει πως θα αντιδράσουν οι δημοσιογράφοι.

Βέβαια, αμφιβάλλουμε για την σαρκαστικότητα του Τραμπ, καθώς έχουμε συνηθίσει παρόμοιου τύπου δηλώσεις, όπως αυτή που ενημέρωνε τον κόσμο πως τα κασκόλ προσφέρουν καλύτερη προστασία από τις μάσκες. Αλήθεια πόσο σαρκαστική διάθεση μπορεί να έχει ο “ηγέτης” μίας χώρας η οποία κυριολεκτικά καταρρέει;

Διάφοροι επιστήμονες κατήγγειλαν τη συγκεκριμένη δήλωση λέγοντας πως «Ο Τραμπ είναι απολύτως λάθος και ανεύθυνος». Δήλωση έκανε και η Χίλαρι Κλίντον λέγοντας, “Παρακαλώ μην δηλητηριάζετε τον εαυτό σας γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι καλή ιδέα”.

Επίσης, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να σταματήσουν την χρηματοδότηση τους προς τον ΠΟΥ και έτσι μένουν εκτός σχεδίου της πρωτοβουλίας του Οργανισμού, η οποία έχει σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης, της παραγωγής και της διανομής ενός φαρμάκου για τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση της χώρας, η οποία έχει πληγεί περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες, παίρνει στο λαιμό της το λαό, βγάζοντας τον έξω από ένα σχέδιο που πιθανά θα επιταχύνει την ίαση από την πανδημία. Δείχνει για άλλη μια φορά την αδιαφορία του ο Τραμπ και αφήνει φανερό το πόσο αδύναμο είναι το σύστημα Υγείας της χώρας.

Από ότι φαίνεται το μόνο που ενδιαφέρει τον “κύριο” Τραμπ είναι η επιτάχυνση και η ομαλή υλοποίηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων του ΝΑΤΟ που, παρά την κατάσταση καραντίνας, έχει πάρει φωτιά το χέρι τους να υπογράφουν δολοφονικές συμφωνίες.

Με πληροφορίες από : aljazeera.com

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...