ΗΠΑ: Ομάδα υπέρ των Δημοκρατικών αποκρύπτει σχόλια που κατηγορούν τη Nike για δουλεία

Nike

Οι Occupy Democrats, μια δημοφιλής αριστερή πολιτική ομάδα που υποστηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ, συνελήφθη να κρύβει σχόλια που εκφράζουν ανησυχία για τις εργασιακές συνθήκες της εταιρείας Nike.

Η ομάδα επαίνεσε τη Nike στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφού η εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων απείλησε να απολύσει υπαλλήλους που παρέμεναν ανεμβολίαστοι κατά του Covid-19.

«Η Nike στέλνει μια προκλητική επιστολή στους εναπομείναντες μη εμβολιασμένους υπαλλήλους της ότι θα απολυθούν έως τις 15 Ιανουαρίου εάν δεν εμβολιαστούν κατά του Covid. Οι Ρεπουμπλικάνοι επιτέθηκαν στην εντολή της Nike, αλλά η εταιρεία κράτησε τη θέση της», έγραψε η ομάδα στο Twitter, προτού καλέσει τους υποστηρικτές της να «ευχαριστήσουν τη Nike που στάθηκε δυνατή».

Αν και η ανάρτηση έλαβε πάνω από 26.000 likes και 9.500 retweet, ορισμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν τους Occupy Democrats επειδή επαίνεσαν μια εταιρεία που έχει κατηγορηθεί ότι εφαρμόζει πρακτικές σκλαβιάς στους εργαζόμενους της.

Η ομάδα απάντησε κρύβοντας όλα τα σχόλια που αναφέρονταν σε υποτιθέμενη εργασία σκλάβων.

Πηγή: RT

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...