ΗΠΑ: Παράνομες και εκδικητικές οι δύο απολύσεις εργαζομένων της «Amazon»

AMAZON, πολυεθνικό μονοπώλιο ηλεκτρονικού εμπορίου
Φώτο Αρχείου / AMAZON, πολυεθνικό μονοπώλιο ηλεκτρονικού εμπορίου / Πηγή: Amazon

Παράνομες και εκδικητικές έκρινε η ομοσπονδιακή υπηρεσία των ΗΠΑ αρμόδια για τις εργασιακές σχέσεις τις απολύσεις δύο εργαζομένων της «Amazon», οι οποίες αντιδρούσαν στην πολιτική του κολοσσού απέναντι στους εργαζομένους του.

Η Έμιλι Κάνινγχαμ και η Μάρεν Κόστα είχαν πιέσει δημοσίως την «Amazon» να εξετάσει τις καταγγελίες των εργαζόμενων στις αποθήκες της, όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και να κάνει περισσότερα για να περιορίσει το κλιματικό της αποτύπωμα.

Οι δύο γυναίκες ήταν μεταξύ των δεκάδων εργαζομένων στην «Amazon» που έχουν προσφύγει στην ομοσπονδιακή υπηρεσία καταγγέλλοντας την εκδικητική στάση της εταιρείας εναντίον τους, καθώς μαζί με άλλους μηχανικούς και τεχνικούς οι δύο γυναίκες είχαν καλέσει σε απεργία στις 24 Απρίλη 2020 για να διαμαρτυρηθούν για τις πρακτικές της «Amazon» στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού και για να ζητήσουν από την εταιρεία να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους από την πανδημία και το περιβάλλον.

Η Κάνινγχαμ και η Κόστα πριν περίπου ένα χρόνο αμφισβήτησαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας της εταιρείας εν μέσω πανδημίας και συγκέντρωσαν χρήματα για τους εργαζόμενους στις αποθήκες του κολοσσού που κινδύνευαν να μολυνθούν από Covid-19 λόγω ελλιπών μέτρων.

Οι δύο γυναίκες απολύθηκαν το Πάσχα του 2020. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία προειδοποίησε την «Amazon» ότι αν δεν καταλήξει σε συμφωνία με τις δύο εργαζόμενες, θα προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, « Reuters», AFP)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...