ΗΠΑ: Παρατείνεται η αποστολή του αεροπλανοφόρου «George HW Bush» στη Μεσόγειο

Το «USS George HW Bush στη Σούδα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να παρατείνουν την αποστολή του αεροπλανοφόρου «USS George HW Bush» στη Μεσόγειο. Επίσημα ο λόγος είναι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες επιλογές, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Συρία, την περασμένη εβδομάδα, από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι το αεροπλανοφόρο και η ομάδα κρούσης που το συνοδεύει, το καταδρομικό «USS Leyte Gulf», το αντιτορπιλικό «USS Delbert D. Black» και το πλοίο υποστήριξης «USNS Arctic», θα παραμείνουν στην περιοχή.

Την «παράταση της αποστολής» του «USS George HW Bush» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (CENTCOM) συνταγματάρχης Τζο Μπουτσίνο.

Το «USS George HW Bush» είναι το μεγαλύτερο και νεότερο πυρηνοκίνητο υπερ-αεροπλανοφόρο που, χάρη στους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει, αποκτά την ικανότητα για αδιάκοπη λειτουργία επί 20 χρόνια χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό.

Έχει αναπτυχθεί στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της περικύκλωσης της Ρωσίας, με επιχειρήσεις των αεροσκαφών του στα Βαλκάνια και στη Μαύρη Θάλασσα. Στο πλοίο επιβαίνουν 3.200 άτομα πλήρωμα και περίπου 2.500 ακόμα για την Αεροπορία. Μεταφέρει δε 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η παρουσία του στην ανατολική Μεσόγειο δεν αποτελεί παρά μια γιγαντιαίων διαστάσεων «πρόβα πολέμου».

Δείτε ακόμα...