ΗΠΑ: Πέντε νεκροί, εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα και εγκλωβισμένοι οδηγοί από τον χιονιά

Έντονη κακοκαιρία με χιονόπτωση στις ΗΠΑ
Έντονη κακοκαιρία με χιονόπτωση στις ΗΠΑ / Πηγή: AP

Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός στις ΗΠΑ, στην ισχυρότερη καπιταλιστική οικονομία του κόσμου, παραμένουν εκτεθειμένοι σε κάθε καιρικό φαινόμενο επειδή θεωρούνται κόστος τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τους, επιβεβαίωσαν τα νέα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, αυτήν τη φορά από τις χιονοπτώσεις που πλήττουν από τη Δευτέρα τις νότιες και ανατολικές πολιτείες.

Μέσα στον χιονιά, πάνω από 850.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Βιρτζίνια, Ουάσιγκτον, Τζόρτζια, Τενεσί και Βόρεια και Νότια Καρολίνα έμειναν δίχως ρεύμα, για ώρες.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (ανάμεσά τους ένα πεντάχρονο αγόρι και ένα εφτάχρονο κορίτσι) από πτώσεις δέντρων, καραμπόλες αυτοκινήτων και άλλα τροχαία.

Στη Βιρτζίνια, χιλιάδες επαγγελματίες οδηγοί εγκλωβίστηκαν για 15 – 20 ώρες στα οχήματά τους στη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας έως χτες το πρωί, καθώς λόγω της χιονοθύελλας και της έλλειψης προληπτικών μέτρων έκλεισε ένα τμήμα του διαπολιτειακού αυτοκινητοδρόμου 95.

Στην Ουάσιγκτον σταμάτησαν να λειτουργούν από το μεσημέρι της Δευτέρας οι δημόσιες και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...