ΗΠΑ: Πολλαπλασιάζονται κρούσματα και θάνατοι από τον κορονοϊό

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε χθες Σάββατο τα 22,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα, που παραμένει αντιμέτωπη με φοβερή έξαρση της πανδημίας τους τελευταίους μήνες, έχουν φθάσει τους 372.508, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ, μέχρι στιγμής, υφίστανται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη: έχουν καταγράψει το 24% των μολύνσεων και πάνω από το 19% των θανάτων.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται πλέον κρίσιμη σε νότιες και δυτικές πολιτείες. Κατά προβλέψεις που συγκεντρώνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στις ΗΠΑ αναμένεται να έχουν φθάσει από τους 405.000 ως τους 438.000 περί τα τέλη Ιανουαρίου.

Η χώρα, όπου η επιβολή περιοριστικών μέτρων επαφίεται στις πολιτειακές και στις τοπικές αρχές, εναποθέτει τις ελπίδες της στην εκστρατεία εμβολιασμού, που άρχισε στα μέσα Δεκεμβρίου, για να δοθεί τέλος στην πανδημία. Η συλλογική ανοσία ωστόσο θα χρειαστεί μήνες για να επιτευχθεί, όπως έχουν προειδοποιήσει ειδικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...