ΗΠΑ: Προσφορά πώλησης τεσσάρων φρεγατών στην Ελλάδα

Συνέδριο του ECONOMIST - Συμμετοχή Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάιατ
Φώτο Αρχείου / Αθήνα 19-09-2020 Συνέδριο του ECONOMIST – Συμμετοχή Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάιατ / Πηγή: Eurokinissi

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προτείνει στην Ελλάδα την αγορά τεσσάρων Αμερικανικών φρεγατών, προτείνοντας μάλιστα τη συμπαραγωγή τριών από αυτές στην Ελλάδα.

«Πιστεύουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν ένα πολύ ανταγωνιστικό προϊόν να προσφέρουν στην Ελλάδα με τις φρεγάτες μας και τη μοναδική αμερικανική πρόταση για τη συν-παραγωγή τριών εξ αυτών εντός Ελλάδας», δήλωσε ο Geoffrey Pyatt, ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργανώθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης του Αμερικανικού Στρατού.

Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αγοράσει φρεγάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτείνει να συν-παραχθούν τρεις από αυτές από τα αμερικανικά Ναυπηγεία Onex, με έδρα τη Σύρου.

Ο Πάιατ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν “ιδιαίτερη προσοχή” στην ανακοίνωση για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας και είναι πρόθυμες να προσφέρουν αμερικανικά αμυντικά προϊόντα στον ελληνικό στρατό.

“Η βιομηχανία μας είναι εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιδιώκει τώρα να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση καθώς ο πρωθυπουργός επιδιώκει να εκσυγχρονίσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας”, ανέφερε.

Όπως αναφέρει το defencenews ο Πάιατ ρωτήθηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με τη θέση των ΗΠΑ για την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αρνήθηκε να σχολιάσει και τις δύο φορές.

Πηγή: defensenews.com

Δείτε ακόμα...