ΗΠΑ – Ρωσία: Επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στη Μόσχα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν
Φώτο Αρχείου / Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιούν από σήμερα Τρίτη 2/11 ο επικεφαλής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, μαζί με άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους, με τις δύο πλευρές να συνεχίζουν τις πρόσφατες επαφές υψηλού επιπέδου, την ίδια ώρα που οξύνεται η μεταξύ τους αντιπαράθεση.

Εκπρόσωπος της αμερικάνικης πρεσβείας ανέφερε ότι ο Ου. Μπερνς – ο οποίος έχει διατελέσει και πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα από το 2005 έως το 2008 – «συναντάται με μέλη της ρωσικής κυβέρνησης για να συζητήσουν μια σειρά από θέματα στις διμερείς σχέσεις».

Από την πλευρά της Μόσχας ανακοινώθηκε ότι ο Μπερνς συναντήθηκε με τον Νικολάι Πατρούσεφ, γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB.

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση του Πατρούσεφ με τον Μπερνς, από τότε που ο τελευταίος διορίστηκε επικεφαλής της CIA. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί προηγουμένως το 2013, όταν ο Μπερνς υπηρετούσε ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Ο Pατρούσεφ διατηρεί επαφή με τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, έχοντας πραγματοποιήσει έξι τηλεφωνικές συνομιλίες και μία προσωπική συνάντηση μαζί του νωρίτερα μέσα στο έτος.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...