ΗΠΑ – Ρωσία: Η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συζητήσει τα θέματα ασφαλείας που έθεσε ο πρόεδρος Πούτιν, λέει ο Λευκός Οίκος

Πηγή: sputnik

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συζητήσουν θέματα ασφάλειας με τη Ρωσία και θα έρθουν σύντομα σε επαφή για να συζητήσουν τις προτάσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε θέματα ασφάλειας και στρατηγικού ενδιαφέροντος με τη Ρωσία. Έχουμε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους και θα έρθουμε σύντομα σε επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο αξιωματούχος. Σημειώνοντας ότι το Κρεμλίνο γνωρίζει ότι ορισμένα σημεία των προτάσεών του για την ευρωπαϊκή ασφάλεια που έχει παρουσιάσει στις ΗΠΑ είναι «απαράδεκτα», ενώ ταυτόχρονα οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να «ανησυχούν σοβαρά» για τη «μεγάλη και απρόκλητη» στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, κάλεσε τις ΗΠΑ να αποφασίσουν σύντομα για την έναρξη συνομιλιών σχετικά με τις προτάσεις της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας, σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει ήδη έτοιμη τη δική της διαπραγματευτική ομάδα, η οποία μπορεί να πιάσει δουλειά «ακόμη και αύριο», προτείνοντας ως τόπο συνάντησης τη Γενεύη.

Παράλληλα, ο Ριαμπκόφ επισήμανε ότι η Ρωσία διένειμε στις 16 Δεκέμβρη το σχέδιο για τις εγγυήσεις ασφαλείας μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...