ΗΠΑ – Ρωσία: Νέες κυρώσεις ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε σήμερα νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, στοχεύοντας αυτήν τη φορά τον τεχνολογικό τομέα. Μεταξύ των εταιρειών που θα πληγούν είναι και η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ημιαγωγών.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε «21 οντότητες και 13 πρόσωπα στο πλαίσιο της καταστολής των δικτύων που παρακάμπτουν τις (προηγούμενες) κυρώσεις» αλλά και «των τεχνολογικών εταιρειών που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολεμική μηχανή της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η εταιρεία Serniya Engineering βρίσκεται στην καρδιά του «δικτύου» που συγκροτήθηκε για να παρακαμφθούν οι ήδη επιβληθείσες κυρώσεις. Η Ουάσινγκτον στοχοθέτησε επίσης την Mikron, «τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ημιαγωγών στη Ρωσία» η οποία «εξάγει πάνω από το 50% των ρωσικών μικροηλεκτρονικών εξαρτημάτων».

Νωρίτερα σήμερα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έκανε 14 προσθήκες στον κατάλογο με τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κυρώσεις αφορούν μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...