ΗΠΑ: Σχέδια για χορήγηση τρίτης δόσης στους έξι μήνες αντί των οκτώ

Πηγή: Eurokinissi

Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ ενδέχεται να εγκρίνουν μία τρίτη δόση εμβολίου για ενήλικους κατά της COVID-19 τουλάχιστον έξι μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό τους, αντί του διαστήματος των οκτώ μηνών, όπως είχε ανακοινωθεί προηγούμενα, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Η έγκριση για ενισχυτικές δόσεις των τριών εμβολίων που είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται πηγή με γνώση του ζητήματος.

Πρόκειται για τα εμβόλια της Pfizer Inc – BioNTech SE, της Moderna Inc και της Johnson & Johnson.

Η Pfizer και η BioNTech έχουν ήδη αρχίσει την διαδικασία για να λάβουν έγκριση για την ενισχυτική δόση του εμβολίου για ανθρώπους ηλικίας άνω των 16 ετών, ανακοινώνοντας ότι η τρίτη δόση υπερτριπλασιάζει την αύξηση των αντισωμάτων κατά του κορονοϊού.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, οι αμερικανικές αρχές χορήγησαν πλήρη έγκριση στο εμβόλιο των δύο δόσεων της Pfizer κατά της COVID-19.

Η Moderna ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι ολοκληρώνει μία πλήρη επανεξέταση, η οποία απαιτείται για την πλήρη έγκριση του εμβολίου της για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 18 ετών.

Αναδημοσίευση από: kathimerini

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...