ΗΠΑ: Σε κλοιό σφοδρής χιονοθύελλας η Νέα Υόρκη – Δύο νεκροί

Έντονη χιονόπτωση στη Νέα Υόρκη
Έντονη χιονόπτωση στη Νέα Υόρκη / Πηγή: CNN

Ακόμα και για τα δεδομένα της δυτικής Νέας Υόρκης, η χιονοθύελλα της Παρασκευής ήταν κολοσσιαία, φέρνοντας σε ορισμένες περιοχές πυκνή χιονόπτωση και αναγκάζοντας τους αξιωματούχους να πουν σε πολλούς ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να οδηγούν σε κακές καιρικές συνθήκες να μείνουν μακριά από τους δρόμους.

«Μπορώ να πω ότι οι βοηθοί μας έχουν κατακλυστεί από κλήσεις για παροχή βοήθειας όσον αφορά οχήματα που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και εγκλωβισμένους οδηγούς», δήλωσε ο βοηθός σερίφη της κομητείας Έρι, Ουίλιαμ Τζέι Κούλεϊ, σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Παρασκευής, καθώς το βαρύ, υγρό χιόνι συνέχιζε να πέφτει.

Το συνολικό ύψος της χιονόπτωσης έφτασε τα 2 μέτρα σε τουλάχιστον δύο περιοχές. Στο Όρτσαρντ Παρκ, όπου η ομάδα χόκεϊ επί πάγου Buffalo Bills ήταν προγραμματισμένο να δώσουν το παιχνίδι τους για το πρωτάθλημα NFL που τώρα μεταφέρθηκε την Κυριακή, το σύνολο των χιονοπτώσεων έφθασε τις 66 ίντσες μέχρι το βράδυ της Παρασκευής. Το Μπλάζντελ, περίπου οκτώ μίλια από το Μπάφαλο, κατέγραψε 65 ίντσες χιονόπτωσης μέχρι τις 8:30 μ.μ.

Η χιονοθύελλα οδήγησε στο θάνατο δύο άτομα. Δύο κάτοικοι της κομητείας Έρι πέθαναν αφού υπέστησαν καρδιακά επεισόδια που σχετίζονται με τους αποχιονισμούς, δήλωσε νωρίτερα ο εκτελεστικός διευθυντής της κομητείας Μαρκ Πόλονκαρζ.

Η υψηλότερη τριήμερη χιονόπτωση στο Μπάφαλο είναι 56,1 ίντσες, η οποία σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2001, δήλωσε ο μετεωρολόγος του CNNi Μπράντον Μίλερ.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...