ΗΠΑ: Σοροί ατόμων που απεβίωσαν λόγω κορονοϊού στη Νέα Υόρκη βρίσκονται ακόμα σε φορτηγά – ψυγεία

ΗΠΑ - Σοροί νεκρών από κορονοϊό σε φορτηγά - ψυγεία στη Νέα Υόρκη
Φώτο Αρχείου / Σοροί νεκρών από κορονοϊό σε φορτηγά – ψυγεία στη Νέα Υόρκη / Πηγή: TWITTER

Σε φορτηγά – ψυγεία παραμένουν εκατοντάδες σοροί θυμάτων του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη και οι αρχές προσπαθούν να βρουν λύση για το πρόβλημα αυτό.

Τη λύση σε ένα μακάβριο πρόβλημα καλούνται να βρουν οι αρχές της Νέας Υόρκης, καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Wall Street Journal», τα πτώματα περίπου 650 Νεοϋορκέζων που πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού, εξακολουθούν να φυλάσσονται σε φορτηγά-ψυγεία στο Μπρούκλιν.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Επικεφαλής Ιατρικού Εξεταστή της πόλης (OCME), πολλά από τα πτώματα είναι άτομα των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να εντοπιστούν ή που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να θάψουν τους συγγενείς τους, ανέφερε η εφημερίδα την Κυριακή.

Η Ντίνα Μανιώτη, η εκτελεστική αναπληρωτής επίτροπος του Γραφείου, η οποία επέβλεψε την πανδημική αντίδραση της μονάδας, είπε στη «Wall Street Journal» ότι η πόλη προωθεί τις σορούς, αν και με αργούς ρυθμούς.

Ένας εκπρόσωπος του Γραφείου δήλωσε στην εφημερίδα πως, το νεκροτομείο έκτακτης ανάγκης που ιδρύθηκε τον Απρίλιο σε γειτονιά του Μπρούκλιν θα παρέμενε ανοιχτό έως ότου κηρυχθεί το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού.

Καπιταλισμός - Ομαδικοί τάφοι στις ΗΠΑ / Νήσος Χάρτ, Νέα Υόρκη
Φώτο Αρχείου / Καπιταλισμός – Ομαδικοί τάφοι στις ΗΠΑ / Νήσος Χάρτ, Νέα Υόρκη / Πηγή: YouTube

Οι εικόνες θυμίζουν τις μακάβριες καταστάσεις του περασμένου Μάρτη. Τότε οι εικόνες από την νήσο Χάρτ στην Νέα Υόρκη είχαν κάνει το γύρω του κόσμου συνοδεύοντας από τότε τη λέξη καπιταλισμός. Οι ομαδικοί τάφοι ανά τον κόσμο από δω και στο εξής θα είναι συνώνυμοι του πως αντιμετωπίζει ο Καπιταλισμός την υγεία των λαών.

Υπενθυμίζεται πως στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 256.700 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού, αριθμός ο οποίος είναι ο υψηλότερος αριθμός θανάτων λόγω της COVID-19 σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Μόνο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε περισσότερους από 34.300 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών από τον κορονοϊό.

Πληροφορίες απο USATODAY

Δείτε ακόμα...