ΗΠΑ: Στο στρατοκρατούμενο Καπιτώλιο η συζήτηση για την παραπομπή του Τραμπ

Δυνάμεις της Εθνοφρουράς στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ

Στο στρατοκρατούμενο Καπιτώλιο, το οποίο έχει κατακλυστεί από εκατοντάδες εθνοφρουρούς, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ξεκίνησε σήμερα τη συζήτηση για το κατηγορητήριο των Δημοκρατικών σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ότι ενθάρρυνε την εισβολή των ακροδεξιών υποστηρικτών του στις 6 Ιανουαρίου, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία εξέταζαν την πιστοποίηση των αποτελεσμάτων των εκλεκτόρων, που έδωσαν τη νίκη στον Τζο Μπάιντεν.

Η ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή της απόφασης στη Γερουσία αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω 22.00 ώρα Ελλάδας). Το αποτέλεσμά της είναι λίγο πολύ αναμενόμενο καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα. Στην Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν το «πάνω χέρι», κάτι που ευνοεί τον απερχόμενο πρόεδρο.

Η διαδικασία για την καθαίρεση Τραμπ είναι ένα ακόμη δείγμα της οξύτητας που έχει πάρει η ενδοαστική διαπάλη στην ισχυρότερη καπιταλιστική χώρα, στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης και του σκληρού ανταγωνισμού του αμερικανικού κεφαλαίου με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε βαθιά παρακμή και οι κάθε είδους αντιδραστικές ιδεοληψίες και δυνάμεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν.

Περίπου 10.000 εθνοφρουροί αναμένεται να αναπτυχθούν στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, με βάση τις πληροφορίες του FBI για σχέδια ένοπλων ακροδεξιών οργανώσεων να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις από τις 16 έως τις 20 Ιανουαρίου σε όλες τις Πολιτείες με στόχο την κατάληψη κτιρίων ομοσπονδιακών και πολιτειακών.


Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...