ΗΠΑ: Συκοφαντίες κατά την προσπάθεια συγκρότησης Συνδικάτου εργαζομένων της Amazon στην Αλαμπάμα

εργαζόμενοι της amazon

Αποτυχής κρίθηκε η προσπάθεια εργαζομένων να ιδρύσουν το πρώτο Συνδικάτο σε αποθήκη της Amazon στις ΗΠΑ.

Εργάτες στην αποθήκη Bessemer της Αλαμπάμα ψήφισαν 1.798 έναντι 738 κατά της προσπάθειας, ανέφεραν αξιωματούχοι της εργασίας.

Αυτό αντιπροσώπευε την πλειοψηφία των ψήφων στο διαγωνισμό, το οποίο θεωρήθηκε ως βασικό τεστ για την Amazon μετά από παγκόσμια κριτική για τη μεταχείριση των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα.

Κατηγόρησαν την Amazon ότι παρεμβαίνει στο δικαίωμα των εργαζομένων να ψηφίζουν σε “ελεύθερες και δίκαιες εκλογές”, συμπεριλαμβανομένων των ψεμάτων που είπε η εταιρεία στο προσωπικό για τους σκοπούς της ψηφοφορίας και την εγκατάσταση “εταιρικού” γραμματοκιβώτιου με σκοπό να παρακολουθεί την ψηφοφορία.

“Δεν θα αφήσουμε τα ψέματα, την εξαπάτηση και τις παράνομες δραστηριότητες της Amazon να μην αμφισβητηθούν, γι ‘αυτό καταθέτουμε επίσημα κατηγορίες εναντίον όλων των φρικτών και κατάφωρα παράνομων ενεργειών που ανέλαβε η Amazon κατά την ψηφοφορία για το συνδικάτο”, δήλωσε ο Stuart Applebaum, πρόεδρος της Ένωσης Λιανικής, Χονδρικής και Πολυκαταστημάτων (RWDSU), που οργάνωση την προσπάθεια.

Πηγή: BBC

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...