ΗΠΑ: Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Ουάσινγκτον είχε ενημερώσει το Ιράν για την απειλή βομβιστικής επίθεσης από το Ισλαμικό Κράτος

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν το Ιράν ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας της 3ης Ιανουαρίου, στην οποία σκοτώθηκαν 84 άνθρωποι, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στην εφημερίδα Wall Street Journal.

«Πριν από την τρομοκρατική επίθεση του ΙΚ στην πόλη Κερμάν του Ιράν, η αμερικανική κυβέρνηση παρείχε μια ιδιωτικής φύσης προειδοποίηση στο Ιράν σχετικά με μια τρομοκρατική απειλή εντός των ιρανικών συνόρων», είπε ένας αξιωματούχος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πληροφορίες ότι το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν σχεδίαζε επίθεση «ήταν συγκεκριμένες», όσον αφορά τον τόπο και τον χρόνο και θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Ιράν να την αποτρέψει.

Κατά τους Αμερικανούς αξιωματούχους η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε την Ιρανική τάχα απ΄΄ο …καθήκον. «Κάνουμε αυτές τις προειδοποιήσεις εν μέρει επειδή δεν θέλουμε να βλέπουμε να χάνονται αθώες ζωές σε τρομοκρατικές επιθέσεις», είπαν.

Η επίθεση έγινε ενώ στην πόλη Κερμάν είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος για να τιμήσει τη μνήμη του στρατηγού των Φρουρών της Επανάστασης Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε από αμερικανικό αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...