ΗΠΑ: Συμφωνία ύψους 21,9 δισ. δολαρίων του αμερικάνικου στρατού με την Microsoft

microsoft
Πηγή: Unsplash

Η Microsoft Corp δήλωσε την Τετάρτη ότι έχει κερδίσει συμφωνία για την πώληση ακουστικών επαυξημένης πραγματικότητας του στρατού των ΗΠΑ με βάση το προϊόν HoloLens και υποστηριζόμενη από τις υπηρεσίες υπολογιστικής νέφους Azure.

Η συμφωνία θα μπορούσε να ανέρχεται σε 21,88 δισεκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια, δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο Reuters.

Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Microsoft συνεργάστηκε με το στρατό για τη φάση του πρωτότυπου αυτού που ονομάζεται Ολοκληρωμένο Σύστημα Οπτικής Αυξήσεως ή IVAS. Η εταιρεία είπε την Τετάρτη ότι ο στρατός έχει φτάσει στη φάση παραγωγής του έργου.

Σε μια ανάρτηση, ο τεχνικός συνεργάτης της Microsoft, Alex Kipman, δήλωσε ότι τα ακουστικά έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν «βελτιωμένη επίγνωση κατάστασης, επιτρέποντας την ανταλλαγή πληροφοριών και τη λήψη αποφάσεων σε μια ποικιλία σεναρίων».

Τα ακουστικά θα κατασκευαστούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft στο Reuters.

Η Microsoft ήταν επίσης έτοιμη να κερδίσει τη σύμβαση cloud computing JEDI ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Πεντάγωνο, αλλά το συμβόλαιο παραμένει υπό αμφισβήτηση σε αγωγή που έχει κατατεθεί από την Amazon.com Inc. η διαφορά παραμένει στα δικαστήρια.

Αφού η Microsoft ανακοίνωσε σύμβαση ύψους 480 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018 για την παροχή πρωτοτύπων στον στρατό, τουλάχιστον 94 εργαζόμενοι ζήτησαν από την εταιρεία να ακυρώσει τη συμφωνία και να σταματήσει να αναπτύσσει «οποιαδήποτε και όλες τις τεχνολογίες όπλων», ανέφερε το Reuters τότε.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...