ΗΠΑ: Συνδικάτο ιδρύουν εργαζόμενοι σε κατάστημα της «Apple» στη Νέα Υόρκη

κατάστημα της apple
Πηγή: Pexels

Εργαζόμενοι στο κατάστημα της «Apple» που βρίσκεται στον σταθμό «Grand Central» της Νέας Υόρκης ξεκίνησαν τη διαδικασία για την ίδρυση συνδικάτου, το οποίο, αν τα καταφέρουν, θα είναι το πρώτο που δημιουργούν υπάλληλοι της εταιρείας αυτής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ιστότοπο των ίδιων των εργαζομένων.

Με το όνομα «Fruit Stand Workers United» η ομάδα αυτή των εργαζομένων έχει αρχίσει τη συγκέντρωση υπογραφών, με στόχο τη συγκέντρωση του 30% των υπαλλήλων του καταστήματος για να ζητήσουν επισήμως τη διοργάνωση ψηφοφορίας με θέμα την ίδρυση συνδικάτου.

Οι εργαζόμενοι συνδέονται με το συνδικάτο «Workers United», υπό το οποίο οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλοί υπάλληλοι καταστημάτων «Starbucks».

«Το Grand Central είναι ένα κατάστημα με μοναδικές συνθήκες εργασίας που καθιστούν απαραίτητη την ίδρυση συνδικάτου το οποίο θα εγγυηθεί ότι η ομάδα μας θα έχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ζωής σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις μεταξύ της πανδημίας Covid-19 και της πρωτόγνωρης για τη γενιά μας ανόδου των τιμών», γράφουν στον ιστότοπό τους.

Αν πετύχουν τον στόχο τους, οι εργαζόμενοι σε αυτό το κατάστημα της «Apple» θα ακολουθήσουν αυτούς σε καταστήματα «Starbucks» και σε αποθήκες της «Amazon» που αποφάσισαν να συνδικαλιστούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», υπάλληλοι σε τουλάχιστον άλλα τρία καταστήματα της «Apple» στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες διαδικασίες για την ίδρυση συνδικάτου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...