ΗΠΑ: Συνεχίζεται το κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών

Καπιτώλιο - Έδρα του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ - Ουάσιγκτον
Φώτο Αρχείου / Καπιτώλιο – Έδρα του Κογκρέσου των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας των ΗΠΑ – Ουάσιγκτον / Πηγή: WIKIPEDIA

Συνεχίζεται το κύμα απελάσεων Ρώσων διπλωματών αφού ακόμη 27 Ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους πρόκειται να απελαθούν από τις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη χώρα, Ανατόλι Αντόνοφ. Οι διπλωμάτες θα αναχωρήσουν στις 30 Ιανουαρίου.

Η Ρωσία έχει ήδη ανακοινώσει ότι πάνω από 100 από τους διπλωμάτες της με τις οικογένειές τους έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ από το 2016 όταν οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν. Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου σχεδόν 200 Ρώσοι διπλωμάτες βρίσκονταν στη θέση τους στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του προσωπικού της ρωσικής αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Ρωσία έχει μειωθεί σε 120 από 1.200 άτομα που αριθμούσε στις αρχές του 2017 έπειτα από σειρά απελάσεων και περιορισμών.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα σταμάτησε την διεκπεραίωση μη διπλωματικής βίζας αυτό τον χρόνο και πρόσθεσε Ρώσους σε έναν κατάλογο «απάτριδων υπηκόων» που μπορούν να αιτηθούν βίζα σε άλλες χώρες.

Πηγή: cnn.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...