ΗΠΑ: Τεράστια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια και εκκενώσεις μεγάλων περιοχών

Πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Τεράστιες διαστάσεις έλαβε μέσα στο Σαββατοκύριακο η πυρκαγιά που ξεκίνησε την Παρασκευή κοντά στην πόλη Μίντπαϊνς της Καλιφόρνια, κοντά στο εθνικό πάρκο Γιοσεμίτ.

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή φούντωσαν τη φωτιά, την οποία οι αρχές αποκαλούν «Oak», και η οποία καίει εκτάσεις πυκνής, ξηρής βλάστησης στις δυσπρόσιτες λοφώδεις περιοχές πάνω από την πόλη Μαριπόζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει καταστρέψει πάνω από 60.000 στρέμματα και παράλληλα πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους ύστερα από εντολή των Αρχών.

Πάνω από 2.000 άτομα πολιτειακές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιχειρούν για την αντιμετώπιση από εδάφους και αέρος της πύρινης λαίλαπας, που έχει κατακάψει τουλάχιστον 10 σπίτια και άλλα κτίρια, ενώ χιλιάδες άλλα κινδυνεύουν.

Χιλιάδες πολίτες διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσαμ, κήρυξε χθες την κομητεία Μαριπόζα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της τεράστιας φωτιάς επιτρέποντας έτσι την ανάπτυξη χιλιάδων μελών της πυροσβεστικής και την υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...