ΗΠΑ: Το χουν «δίπορτο» – Το αμερικάνικο Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL ασκείται με τους Τούρκους

Συνεκπαίδευση τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τις ΗΠΑ. Η τουρκική Φρεγάτα TCG BARBAROS και κορβέτα TCG BURGAZADA σε σχηματισμό με το αμερικάνικο Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL
Φωτό Αρχείου / Συνεκπαίδευση τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τις ΗΠΑ. Η τουρκική Φρεγάτα TCG BARBAROS και κορβέτα TCG BURGAZADA σε σχηματισμό με το αμερικάνικο Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL / Πηγή: Turkish Navy

Μετά την πολεμική συνεκπαίδευση με το Ιταλικό Ναυτικό, το Ναυτικό της Τουρκίας πραγματοποίησε ασκήσεις και με το αμερικάνικο Αντιτορπιλικό. Φαίνεται ότι οι σύμμαχοι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη το χουν «δίπορτο».

Μετά την συνεκπαίδευση του Αντιτορπιλικού USS WINSTON S. CHURCHILL με το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία στο Κρητικό Πέλαγος οι Αμερικάνοι συνέχισαν τις πολεμικές τους προετοιμασίες με τους Τούρκους. Σε μια περίοδο που τα τουρκικά πλοία παρατάσονται απένατι απο τον ελληνικό στόλο και μαζί με το ORUC REIS ταξιδεύουν πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, οι Αμερικάνοι τους «καλοπιάνουν».

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται και στο «πεδίο» αυτό που γίνεται και στο διπλωματικό επίπεδο. Οι «σύμμαχοι» της Κυβέρνησης» στο ΝΑΤΟ παίζουν διπλό παιχνίδι για να δείξουν και στην πράξη τη θέση τους απέναντι στις διεκδικήσεις της Τουρκίας έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Σε όλους τους τόνους – και στην πράξη – θα θυσιάσουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για τη «Νατοϊκή ΣΥΝΟΧΗ».

Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε με ανοχή, είτε με υποστήριξη, συνεχίζουν να τροφοδοτούν την Τουρκική επιθετικότητα. Έχει ευθύνη η Κυβέρνηση που τους επικαλείται και τους κουβαλάει στις ελληνικές θάλασσες.

Δείτε ακόμα...