ΗΠΑ: Το FBI εντόπισε ύποπτο για τον θάνατο αστυνομικού από την εισβολή στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του μεγιστάνα Ντ. Τραμπ - 6/1/2020
Φώτο Αρχείου / ΗΠΑ: Εισβολή στο Καπιτώλιο οπαδών του μεγιστάνα Ντ. Τραμπ – 6/1/2020 / Πηγή: TWITTER – INSTAGRAM

Ύποπτος υπαίτιος για το θάνατο αστυνομικού κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο εντοπίστηκε από το FBI.

Όπως μετέδωσε το CNNi, θεωρείται ότι ο αστυνομικός αρρώστησε από το σπρέι πιπεριού που χρησιμοποίησε ο όχλος που επιτέθηκε στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Αργά την Παρασκευή, η αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ ανέφερε ότι η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του αστυνομικού δεν είχε τελειώσει ακόμη, σημειώνοντας ότι περιμένουν ακόμα τα τοξικολογικά αποτελέσματα και συνεχίζουν να συνεργάζονται με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες για τη διερεύνηση του θανάτου του.

Οι New York Times ανέφεραν για πρώτη φορά ότι οι ανακριτές εντόπισαν έναν ύποπτο, τον οποίο, ωστόσο, ακόμα δεν έχουν ταυτοποιήσει.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ακούγονται αξιωματικοί να φωνάζουν κατά τη διάρκεια της επίθεσης ότι ορισμένα μέλη του βίαιου όχλου του Καπιτωλίου τους ψέκαζαν με σπρέι πιπεριού. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μιτ Ρόμνει είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους εκείνη την περίοδο ότι σε συνομιλία που είχε με αστυνομικό του Καπιτωλίου, του είχε αναφέρει ότι είχε εισπνεύσει αρκετό σπρέι και χημικά εκείνη την ημέρα που του προκαλούσαν ναυτία.

Οι ερευνητές προσπαθούσαν για εβδομάδες να φτιάξουν μια ομοσπονδιακή υπόθεση δολοφονίας για τον θάνατο του αστυνομικού, εξετάζοντας βίντεο και φωτογραφίες για να προσπαθήσουν να προσδιορίσουν την ακριβή στιγμή κατά την οποία υπέστη θανατηφόρα τραύματα.

Σε αρκετά άτομα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση σε αστυνομικούς τις εβδομάδες μετά την επίθεση, αλλά σε κανέναν μέχρι τώρα σε σχέση με τον εν λόγω αστυνομικό. Περισσότεροι από 100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 15 που χρειάστηκαν νοσηλεία, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Με πληροφορίες από: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...