ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει έναν τεράστιο στόλο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να αντιμετωπίσει την Κίνα

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο

Στην ανάπτυξη ενός τεράστιου στρατιωτικού δικτύου Τεχνητής Νοημοσύνης προσανατολίζεται το Πεντάγωνο στις ΗΠΑ προκειμένου να διασυνδέσει μέσα στην επόμενη διετία αυτόνομα συστήματα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και πλοία, για να «αντιμετωπίσει απειλές από την Κίνα».

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal επικαλείται σχετική ομιλία της Αμερικανίδας υφυπουργού Αμυνας Καθλίν Χικς, η οποία σχεδιάσει χερσαίες, εναέριες και πλωτές στρατιωτικές εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και άλλης προηγμένης τεχνολογίας που επιδιώκει το Πεντάγωνο προκειμένου να εξασφαλίσει την στρατιωτική υπεροπλία έναντι ανταγωνιστικών χωρών, όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Δοκιμή βαλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου

Στην πυραυλική δοκιμή μη οπλισμένου διηπειρωτικού πυραύλου Minuteman III που έχει δυνατότητα πυρηνικής κεφαλής προχώρησε την χτες Τρίτη η αμερικανική πολεμική αεροπορία στη Διαστημική Βάση Βάντενμπεργκ σε μία προσπάθεια να πιστοποιήσει νέες, προηγμένες δυνατότητες, προδιαγραφές και αποτελεσματικότητα του βαλλιστικού συστήματος.

Ο συνταγματάρχης Μπράιαν Τίτους δήλωσε πως η δοκιμή έδειξε «την ετοιμότητα των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων και την αυτοπεποίθηση στην αποτελεσματικότητα της εθνικής πυρηνικής αποτρεπτικής ισχύος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...