ΗΠΑ – ΒΡΕΤΑΝΙΑ: «Έμφραγμα» στα λιμάνια από την συσσώρευση κοντέινερς

Η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς κοντέινερ στον κόσμο, η δανέζικη Maersk παραδέχθηκε σήμερα ότι στο λιμάνι Φέλιξστοου της ανατολικής Αγγλίας που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων σε όλη τη Βρετανία επικρατεί το αδιαχώρητο. Η διεύθυνση του λιμανιού αναγκάστηκε να ζητήσει από τις εφοπλιστικές εταιρίες να αναζητήσουν άλλα λιμάνια για τα εμπορικά πλοία τους λόγω συνωστισμού στις εγκαταστάσεις του από κοντέινερ η μετακίνηση των οποίων έχει καθυστερήσει.

Το πρόβλημα δημιουργείται από την έλλειψη οδηγών φορτηγών, έλλειψη που ευθύνεται και για τα γενικότερα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού της βρετανική αγοράς.

Ανάλογα προβλήματα συνωστισμού εμπορευμάτων απαντώνται όμως και στο λιμάνι του Λος Άντζελες που είναι από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ. Εκεί, έπειτα από συμφωνία εργοδοσίας-συνδικάτων αποφασίστηκε σήμερα η λειτουργία του λιμανιού όλο το 24ωρο και τις επτά μέρες της βδομάδας. Με υπερωρίες λειτουργεί από τα μέσα Σεπτέμβρη και το λιμάνι Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια.

Πολλές άλλες εταιρείες –ανάμεσά τους η Walmart, η FedEx και η UPS– δεσμεύθηκαν επίσης να εργάζονται περισσότερο τις νύκτες προκειμένου να φεύγουν πιο γρήγορα τα εμπορευματοκιβώτιά τους από τα λιμάνια.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...