ΗΠΑ: Ξεκινά η δίκη του αστυνομικού που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ

Optimized by JPEGmini 3.14.2.84235 0x8dafb005

Μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το κυβερνητικό κέντρο Hennepin County στη Μινεάπολη, όπου η δίκη του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Τσάβιν, κατηγορούμενος για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, πρόκειται να ξεκινήσει αυτόν τον μήνα.

Πολλοί διαδηλωτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για το κατά πόσον ο Τσάβιν θα καταδικαστεί στην πρώτη δημόσια εκδοχή της Μινεσότα, η οποία θα την καταστήσει μία από τις πιο ευρέως διαδεδομένες υποθέσεις αστυνομικής βιαιότητας στην πρόσφατη ιστορία.

Αλλά δεσμεύθηκαν να διατηρήσουν το αίτημά τους για την ποινή του Τσάβιν.

«Θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε για την κοινότητα», δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Μινεάπολις NAACP, Ανίκα Μπόουι. «Κατανοούμε ότι η δικαιοσύνη θα επικρατήσει μέσα μας. Θα εμφανιστεί και θα είμαστε πολύ επίμονοι, προκαλώντας το σύστημα.»

Η επιλογή της κριτικής επιτροπής είχε αρχικά ξεκινήσει τη Δευτέρα, αλλά ένα δικαστήριο που αποφάσισε ότι ο δικαστής πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο προσθήκης κατηγορίας δολοφονίας τρίτου βαθμού.

Ο Τσάβιν αντιμετωπίζει επί του παρόντος κατηγορίες δολοφονίας και ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού, αφού γονάτισε στο λαιμό του Φλόιντ για περισσότερο από οκτώ λεπτά κατά τη διάρκεια μιας σύλληψης τον Μάιο του 2020, που συλλήφθηκε μέσω βίντεο.

Τρεις άλλοι αξιωματικοί, οι οποίοι δεν παρενέβησαν καθώς ο Floyd είπε επανειλημμένα ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, θα δικαστούν μαζί τον Αύγουστο για βοήθεια και συνέργεια κατηγοριών.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...