ΗΠΑ: Ξεπερνούν τις 100.000 τα κρούσματα, οι γιατροί καταγγέλλουν έλλειψη φαρμάκων και εξοπλισμού

ΗΠΑ Νέα Υόρκη
ΗΠΑ Νέα Υόρκη / Πηγή: Eurokinissi

Τις 100.000 έχουν ξεπεράσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τις 1600. Παράλληλα οι γιατροί και οι νοσηλευτές καλούνται να αντιμετωπίσουν την πανδημία με τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα και εξοπλισμό.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι φτάνουν στο σημείο να αποκρύψουν σπάνιες προμήθειες ή να στραφούν στην μαύρη αγορά για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία. Τα νοσοκομεία έχουν δηλώσει έλλειψη φαρμάκων, δεξαμενών οξυγόνου και κατάλληλα εκπαιδευμένου προσωπικού.

Και ενώ το υγειονομικό προσωπικό καλείται να ανταπεξέλθει σε τέτοιες συνθήκες και χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας τους, ένας 17χρονος από την Καλιφόρνια έχασε την ζωή του από τον ιό. Και αυτό καθώς του αρνήθηκαν τη νοσηλεία σε Κλινική Επειγόντων Περιστατικών, επειδή δεν είχε ασφάλεια υγείας. Ο νεαρός δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Το γεγονός είναι χαρακτηριστικό του που οδηγεί η εμπορευματοποίηση της υγείας, ενός αγαθού που πρέπει να αποτελεί δικαίωμα όλων. Ακόμη είναι στρεβλό, σήμερα, που υπάρχει το απαιτούμενο επιστημονικό δυναμικό και η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο να χάνονται άνθρωποι, που θα επιβίωναν αν τους είχε παρασχεθεί βοήθεια.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...