ΗΠΑ: Υπό αστυνομικό κλοιό το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας – Στο πλευρό των φοιτητών χιλιάδες λαού

Πηγή: Associated Press

Υπό αστυνομικό κλοιό παραμένει το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας – UCLA, με τις πολυπληθείς αστυνομικές δυνάμεις να επαναλαμβάνουν συνεχώς την διαταγή για εκκένωση του καταυλισμού αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Tην Πρωτομαγιά, στο πλευρό των φοιτητών βρέθηκαν εργατικά συνδικάτα, όπως το συνδικάτο Roofers Local 36. Για τις εξελίξεις και την κατάσταση μίλησε ο Κλιφ Σμιθ, πρόεδρος του Roofers Local 36, μέσα από την κατασκήνωση αλληλεγγύης του UCLA

Το ΠΑΜΕ  είναι σταθερά στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, των φοιτητών και των εργαζομένων των ΗΠΑ που εναντιώνονται στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Έτσι, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα συνδικάτα των ΗΠΑ για τις εξελίξεις.

Σε συνέχεια της βίαιης επέμβασης και καταστολής στο Κολούμπια, τις τελευταίες ώρες η αστυνομία και οι Αρχές του Λος Άντζελες, αξιοποιώντας και ακροδεξιές δυνάμεις, προετοιμάζουν νέα επέμβαση στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια UCLA. Ενάντια στην καταστολή χιλιάδες λαού βρίσκονται στο πλευρό των φοιτητών

Δυνάμεις της αστυνομίας του Λoς Άντζελες (LAPD), της αστυνομίας αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια και του τμήματος του Σερίφη της Καλιφόρνια έχουν ζώσει τους χώρους του πανεπιστημίου, καθώς συνεχίζεται αδιάκοπα η επιχείρηση της «προοδευτικής» κυβέρνησης Μπάιντεν να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις που δυναμώνουν στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και στην πολύμορφη συνενοχή των ΗΠΑ στο έγκλημα.

Από την άλλη οι φοιτητές, παραμένουν αποφασισμένοι στις θέσεις τους, ενώ συνεχώς καταφτάνουν στον χώρο της πανεπιστημιούπολης, εργαζόμενοι και απλός κόσμος που θέλει να συμπαρασταθεί στους φοιτητές οι οποίοι εκτός από την αστυνομία, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ακροδεξιούς φιλοισραηλινούς που επιχειρούν να χτυπήσουν την κατασκήνωση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...