Ιράκ: 3 νεκροί από την κατάρρευση της στέγης του σπιτιού τους έπειτα από ισχυρές βροχοπτώσεις

Ιράκ - Σημαία

Μια μητέρα και τα δυο παιδιά της έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση της στέγης του σπιτιού τους στο Ιράκ έπειτα από μια νύχτα καταρρακτώδους βροχής, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής άμυνας.

Η 26χρονη μητέρα και τα δυο παιδιά της, ηλικίας 4 και 2 ετών, σκοτώθηκαν από “την κατάρρευση της στέγης του σπιτιού τους” σε μικρό χωριό της περιοχής του Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, διευκρίνισε ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Φάντελ Μοχάμεντ, διευκρινίζοντας ότι “η τραγωδία οφείλεται στις ισχυρές βροχοπτώσεις”.

Το Ιράκ αντιμετωπίζει εδώ και τρεις συνεχόμενες χρονιές ξηρασία και οι σπάνιες καταρρακτώδεις βροχές, που είναι σωτήριες για τους ποταμούς και τα αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες, γίνονται δεκτές με ανακούφιση από τους αγρότες.

Ωστόσο αυτές προκαλούν επίσης περιστασιακά διακοπές ρεύματος μεγαλύτερης διάρκειας από τη συνηθισμένη και πλημμύρες σε πόλεις με ελαττωματικές υποδομές.

Ως εκ τούτου, λόγω των βροχοπτώσεων, η επαρχία Ντιγιάλα, στο κεντρικό Ιράκ, κήρυξε αργία μιας ημέρας για τους δημόσιους υπαλλήλους και η επαρχία Σαλαχεντίν, στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε το κλείσιμο των σχολείων, σύμφωνα με ανακοινώσεις των κυβερνητών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...