Ιράκ: Έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου με δύο νεκρούς και 51 τραυματίες

Ιράκ - Σημαία

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 51 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στο νότιο Ιράκ, ανέφεραν πηγές της αστυνομίας της χώρας το Σάββατο.

Η έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ κοντά στη πόλη Σαμάβα, 270 χλμ. νότια της Βαγδάτης με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να περιορίσουν τη φωτιά μετά το κλείσιμο της γραμμής του φυσικού αερίου.

Μια στρατιωτική δήλωση ανέφερε ότι η έκρηξη του αγωγού σκότωσε δύο παιδιά και τραυμάτισε άλλους 28, συμπεριλαμβανομένων εννέα Σιιτών παραστρατιωτικών μαχητών. Οι αιτίες της έκρηξης είναι ακόμα άγνωστες και οι πυροσβέστες προσπαθούν ακόμη να σβήσουν τις πυρκαγιές, ανέφερε.

Πηγές της αστυνομίας ανέφεραν ότι η επέκταση του αγωγού περνά κοντά από ένα στρατόπεδο ιρακινής στρατιωτικής δύναμης κοντά στη Σαμάβα.

Οι ιρακινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εγχώρια γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου περνά από τις νότιες περιοχές για να τροφοδοτήσει σταθμούς παραγωγής ενέργειας σε ορισμένες νότιες πόλεις και έναν βασικό σταθμό παραγωγής ενέργειας κοντά στη Βαγδάτη.

Επίσης ανέφεραν ότι η έκρηξη δεν επηρεάζει τις επιχειρήσεις παραγωγής και επεξεργασίας φυσικού αερίου στο Ιράκ.

Πηγή: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...