Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτες στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, Ιράκ
Φώτο Αρχείου / Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, Ιράκ / Πηγή: WIKIPEDIA

Επίθεση με ρουκέτες δέχθηκε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ. Σύμφωνα με το Al Jazeera, εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή της βαριά οχυρωμένης Πράσινης Ζώνης της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου στεγάζεται η πρεσβεία.

Από την πλευρά του το Reuters, που επικαλείται ανώνυμους στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ και του Ιράκ, αναφέρει ότι πύραυλοι έπεσαν στα περίχωρα της περιοχής που στεγάζει κυβερνητικά και διπλωματικά κτίρια τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επαληθεύτηκαν από τη μονάδα επαλήθευσης του Al Jazeera, Sanad, ρουκέτες εθεάθησαν να πέφτουν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία.

Σε ένα βίντεο ακούγονται σειρήνες εν μέσω σειράς εκρήξεων κοντά στο κτίριο. Ένα άλλο δείχνει μια περιοχή της διπλωματικής ζώνης της Βαγδάτης καθώς στο βάθος ακούγονται εκρήξεις.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις αναφορές. Δεν έγινε αμέσως σαφές εάν τα συστήματα αεράμυνας της πρεσβείας ενεργοποιήθηκαν. 

Ιρακινές ομάδες που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους έχουν υποσχεθεί αντίποινα εναντίον του Ισραήλ και του στενού του συμμάχου των ΗΠΑ για τον θανατηφόρο πόλεμο στη Γάζα.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...