Ιράκ: Επτά τραυματίες από εκτόξευση τριών ρουκετών στην Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης

Τρεις ρουκέτες έπεσαν σήμερα στην Πράσινη Ζώνη της ιρακινής πρωτεύουσας την ώρα που συνεδρίαζε το κοινοβούλιο, τραυματίζοντας επτά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας, στην πρώτη τέτοια επίθεση που σημειώνεται εδώ και δύο μήνες.

«Μια ρουκέτα έπεσε μπροστά από το κτίριο του ιρακινού κοινοβουλίου», ανέφερε η ανακοίνωση των δυνάμεων ασφαλείας, που αρχικά έκανε λόγο για τέσσερις τραυματίες.

«Ο αριθμός των τραυματιών μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας αυξήθηκε σε επτά», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Οι τρεις ρουκέτες έπεσαν σε διαφορετικές περιοχές της Πράσινης Ζώνης, μιας περιοχής που στεγάζει δυτικές πρεσβείες και κυβερνητικές υπηρεσίες, η οποία συχνά γίνεται στόχος ρουκετών ή μερικές φορές πλήττεται από οργισμένους διαδηλωτές.

Όλα αυτά στο φόντο εντεινόμενων ενδοαστικών αντιπαραθέσεων κυρίως μεταξύ των δύο μεγαλύτερων σιιτικών κομμάτων (το Κίνημα Σαντρ και το κόμμα του Σιίτη πρώην πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι) να καταλήξουν σε συμφωνία πάνω στο πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού μίας κυβέρνησης συνασπισμού.

Οι σημερινές επιθέσεις με ρουκέτες συνέπεσαν με μια κοινοβουλευτική συνεδρίαση κατά την οποία 222 βουλευτές, από τους 235 που ψήφισαν, καταψήφισαν την παραίτηση του προέδρου του κοινοβουλίου, του ισχυρού Μοχάμεντ αλ Χαλμπούσι. Εκατοντάδες υποστηρικτές του Σαντρ διαδήλωσαν σε μια πλατεία στο κέντρο της Βαγδάτης, καταγγέλλοντας τη διεξαγωγή αυτής της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, της πρώτης που διοργανώθηκε μετά τα βίαια επεισόδια της 29ης Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Anadolu

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...