Ηράκλειο Κρήτης: Πυρκαγιά απείλησε ξανά το δάσος της Κέρης

Πυροσβεστικά οχήματα - Πυρκαγιά σε αγροτική έκταση κοντά σε σπίτια στην περιοχή Μαργαρώνα - Νεοχώρι Πρέβεζας. Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022
Φώτο Αρχείου (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)

Νέα φωτιά στο δάσος της Κέρης, η έβδομη κατά σειρά από τον περασμένο Ιούνιο και η τρίτη σε διάστημα ενός μήνα, σήμανε ξανά συναγερμό σήμερα το πρωί την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 8 πυροσβεστικά οχήματα, ωστόσο, δεν χρειάστηκε να επιχειρήσουν όλα, καθώς οι πυροσβέστες κατάφεραν πολύ γρήγορα να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, πριν προλάβουν να επεκταθούν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε δασική έκταση, λίγο έξω από το δάσος της Κέρης από άγνωστη αιτία. Επί τόπου επιχείρησαν 4 οχήματα και 17 πυροσβέστες, οι οποίοι την έθεσαν γρήγορα υπό μερικό έλεγχο. Ωστόσο, στο σημείο παραμένει πυροσβεστική δύναμη για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης.

Η σημερινή είναι η έβδομη φορά που το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς. Τόσο η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου και κάτοικοι της περιοχής, όσο και οι αρμόδιες αρχές βλέπουν εμπρησμό πίσω από της φωτιές αυτές και, σύμφωνα με πληροφορίες, από κοινού δήμος, Πυροσβεστική και Αστυνομία ενεργούν, προκειμένου να διαλευκάνουν τις υποθέσεις και να φτάσουν στα ίχνη του επίδοξου εμπρηστή ή εμπρηστών.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε ακόμα...