Ιράν: Αξιωματικός των «Φρουρών της Επανάστασης» νεκρός από την ισραηλινή επιδρομή στην Συρία

επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ
(Φώτο αρχείου) Πυραυλική επίθεση στη Συρία από το Ισραήλ / Πηγή: SANA

Αξιωματικός των «Φρουρών της Επανάστασης» του Ιράν, σκοτώθηκε σήμερα το πρωί κατά την διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής στην Δαμασκό, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο αυτής της στρατιωτικής οργάνωσης. «Ο Μιλάντ Χαϊντάρι, ένας από τους αξιωματικούς και στρατιωτικούς συμβούλους των Φρουρών στην Συρία έπεσε ως μάρτυρας τα ξημερώματα σήμερα κατά την εγκληματική επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος κατά προαστίου της Δαμασκού», μετέδωσε το Sepah News.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA έκανε λόγο για στοχευμένες πυραυλικές επιθέσεις κατά την διάρκεια της νύκτας νοτιοδυτικά της συριακής πρωτεύουσας.

Είναι η δεύτερη ισραηλινή επιδρομή στην περιοχή της Δαμασκού σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, έπειτα από την επιδρομή κατά την οποία τραυματίσθηκαν δύο Σύροι στρατιώτες την νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη κοντά στην συριακή πρωτεύουσα.

«Αναμφίβολα, το σιωνιστικό καθεστώς θα λάβει απάντηση για το έγκλημα αυτό», προειδοποίησε το πρακτορείο των Φρουρών καταγγέλλοντας «την σιωπή των διεθνών συνελεύσεων απέναντι στις ισραηλινές επιθέσεις στην Συρία».

Βασικός σύμμαχος της Συρίας, το Ιράν υποστηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ αλ -Ασαντ από την έναρξη του πολέμου το 2011, μεταξύ άλλων και με την ανάπτυξη στρατιωτικών συμβούλων.

Ο εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας Νάσερ Κανάνι καταδίκασε σήμερα «τις επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος κατά ορισμένων κέντρων που βρίσκονται στην Δαμασκό και τα περίχωρά της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...