Ιράν: Δεύτερη καταδίκη διαδηλωτή σε θάνατο

Διαδηλώσεις στο Ιράν μετά τον θάνατο 22χρονης
Πηγή: Twitter

Οι ιρανικές δικαστικές αρχές καταδίκασαν χθες σε θάνατο ένα δεύτερο άτομο που κατηγορείται για συμμετοχή στις «ταραχές» στο Ιράν. Ως «ταραχές» αποκαλεί η ιρανική ηγεσία τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που συνεχίζονται στη χώρα όλο το τελευταίο διάστημα, παρά την αιματηρή πολύνεκρη καταστολή.

Την Κυριακή, οι ιρανικές δικαστικές αρχές επέβαλαν την πρώτη θανατική ποινή εναντίον διαδηλωτή από τότε που ξεκίνησαν οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στα μέσα Σεπτέμβρη. Σε πέντε άλλους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από πέντε έως δέκα χρόνια.

Οι δικαστικές αρχές έχουν μέχρι στιγμής εκδώσει εντάλματα κατά εκατοντάδων διαδηλωτών και έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν δημόσιες δίκες.

Για συλλήψεις Γάλλων πρακτόρων κάνει λόγο ο υπουργός Εσωτερικών

Ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, έκανε λόγο για σύλληψη πρακτόρων των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών σε σχέση με τις διαδηλώσεις «Άνθρωποι άλλων εθνικοτήτων συνελήφθησαν στις ταραχές, ορισμένοι από τους οποίους έπαιξαν μεγάλο ρόλο. Υπήρξαν στοιχεία από τη γαλλική υπηρεσία πληροφοριών και θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τον νόμο», είπε ο Αχμάντ Βαχίντι.

Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά δήλωσε πως συνολικά επτά Γάλλοι υπήκοοι κρατούνταν στο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...