Ιράν: Δολοφονήθηκε ο σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί

Ο Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του, Βαλιντέχ Μοχαμαντιφάρ

Θύματα δολοφονίας έπεσαν ο επιφανής Ιρανός  σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί και η σύζυγός του, το περασμένο Σάββατο το βράδυ στο σπίτι τους, κοντά στην Τεχεράνη.

Ο 83χρονος σκηνοθέτης και η σύζυγός του Βαλιντέχ Μοχαμαντιφάρ μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου.

«Στη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας, διαπιστώσαμε πως σκοτώθηκαν με πολλαπλά πλήγματα από μαχαίρι στο λαιμό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας στην επαρχία Αλμπόρζ, κοντά στην Τεχεράνη, ο Χοσεΐν Φαζελί-Χαρικαντί, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων της ιρανικής δικαιοσύνης Mizan Online.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα Etemad, η σύζυγος του σκηνοθέτη είχε κάνει γνωστό ότι είχε απειληθεί πρόσφατα από ένα άτομο και ότι άγνωστοι είχαν διαρρήξει την κατοικία τους.«Η έρευνα έδειξε πως δεν υποβλήθηκε καμιά μήνυση για την παράνομη είσοδο στην έπαυλη της οικογένειας Μερτζουί και την κλοπή αγαθών τους», πρόσθεσε ο Φαζελί-Χαρικαντί.

Ο κινηματογραφιστής είχε σκηνοθετήσει το 1969 την «Αγελάδα», μια από τις πρώτες ταινίες του νέου κύματος του ιρανικού κινηματογράφου, και μεταξύ άλλων τις ταινίες, «Ο Κύκλος» (1974), «Οι Ενοικοι» (1987), «Χαμούν» (1990), «Σάρα» (1993), «Λεϊλά» (1996).

Από το 1980 ως το 1985 ο κινηματογραφιστής είχε διαμείνει στη Γαλλία, όπου σκηνοθέτησε «Το ταξίδι στη χώρα του Ρεμπώ».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...